Nagerechten

zondag 12 juni 2016

Ketelkoek



Ingrediënten

300 gram bloem
150 gram krenten/rozijnen en gekonfijte kersen of sukade
2 zakjes vanille suiker
1 ei
21 gram verse  gist of een zakje gedroogde gist
1 beker lauwe melk
zout
roomboter
poedersuiker
paneermeel



Bereiding

Doe de bloem-ei-melk in een kom en klop/roer goed tot er geen klonten meer zijn. Voeg daarna de vanille-rozijnen-krenten-kersen/sukade en een snufje zout toe en roer het weer goed door elkaar. Voeg als laatste de gist toe en laat het geheel minstens 45 minuten afgedekt rijzen om een lauwwarme plek. Besmeer de vorm en de deksel met boter en bestrooi het daarna met paneermeel. Doe het deeg erin en sluit het goed af,en zet de vorm in een pan met heet water,zorg ervoor dat het water steeds tot net onder de rand van de vorm wordt bijgevuld. Kook de koek in 2.5 uur gaar. Haal daarna de koek uit de vorm. Serveren met boter en poedersuiker of stroopsaus.



Ook Pofkoek uit Spakenburg heeft waarschijnlijk dezelfde gemeenschappelijke voorvader als ketelkoek:

1 opmerking: