Nagerechten

zondag 12 juni 2016

Dikke koek

Dikke Koek uit Volendam



¼ kilo reuzel ( tegenwoordig boter)
¼ kilo lichte basterdsuiker
¼ kilo bloem
1 eetlepel bakpoeder
4 eieren
snufje zout
vanille of vanillesuiker
vanillepeul



extra: Geweekte rozijnen en/of krenten ( vaak in een restje likeur, maar oude kruiden thee werkt ook goed)
Roer de basterdsuiker door de boter en voeg hier de vanille en het zout aan toe.

deeg voor vanille kipferl

Klop de eieren los en voeg die al roerend bij het mengsel. Zeef er dan de bloem bij en voeg daarna de bakpoeder toe. Giet het beslag in een ingevette vorm.

De oven hoeft niet echt erg warm te zijn 155 °C gaat prima, dan moet men de dikke koek er ruim een uur inlaten. Prik met een brijnaald om te controleren of de koek gaar is, er mag niets aan de naald blijven hangen.dikke koek

Naast met boter , smaakt dikke koek ook erg lekker met warme vanillesaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten