Ouderwets recepten van vroeger

Ouderwets recepten van vroeger in een nieuw jasje.

Nagerechten

▼
zondag 12 juni 2016

Poddik uit de Achterhoek

›
Streekgerecht uit Gelderland Bereidingswijze Maak een glad beslag van 300 gram bloem, meel, zout, gist, eieren en 4,5 dl. melk. Ro...

Dikke koek

›
Dikke Koek uit Volendam ¼ kilo reuzel ( tegenwoordig boter) ¼ kilo lichte basterdsuiker ¼ kilo bloem 1 eetlepel bakpoeder 4 eieren...

Ketelkoek

›
IngrediĆ«nten 300 gram bloem 150 gram krenten/rozijnen en gekonfijte kersen of sukade 2 zakjes vanille suiker 1 ei 21 gram verse  g...
1 opmerking:

Groniger poffert

›
Poffert is een typisch Gronings streekgerecht, het is een soort broodcake die je au bain marie bakt. Officieel hoort er geen suiker in, m...

Broeder uit de magnetron

›
Ouderwets broeder net zo lekker als... Broeder beslag: 1 pak zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, beetje zout, met melk heel stijf beslag m...
1 opmerking:

Jan in de zak

›
Jan in de zak In dit ouderwetse recept wordt het brood niet gebakken in de oven, maar langzaam gaar gekookt in een pan water. Hie...
Homepage
Internetversie tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.